Witte thee; hoe selecteer je de beste kwaliteit?

De meeste theesoorten kunnen op elk moment van de dag worden genuttigd, maar witte thee is hierop een uitzondering. Deze speciale thee moet met mate worden gedronken en mag niet te sterk worden bereid. Maar dit ene speciale kopje thee per dag brengt je lichaam een heleboel voordelen; het beschermt je ogen en lever en houdt je bloedsuikerspiegel in balans. Dit artikel laat zien hoe je de beste kwaliteit witte thee selecteert.

Tijdens het kopen

Ten eerste moet je bij het selecteren van de beste kwaliteit witte thee kijken naar de structuur van de blaadjes. Het grootste deel van de bladeren moet volledig intact en goud van kleur zijn. Dit laat zien dat ze vers en zacht zijn en garandeert de beste smaak. Daarnaast kun je ruiken. De beste kwaliteit bladeren zijn puur van geur.  

Tijdens het maken van de thee

Nu is het tijd om de thee te brouwen. Tijdens het weken van de droge bladeren in heet water, zul je bij goede kwaliteit thee een laagje schuim op het water zien. Ook het aroma wordt nu extra duidelijk in de theepot. Door de deksel op te tillen en te ruiken weet je dat je de beste kwaliteit hebt geselecteerd. En de kleur? Die moet bijna transparant zijn.

Tijdens het drinken van de thee

Nu is het tijd voor de smaaktest. Goede kwaliteit witte thee moet vers zijn, een beetje bitter smaken en heeft een zoete nasmaak. Na het drinken blijft de geur hangen in je mond en je neus. Alhoewel je zou denken dat dit de laatste stap is, komt er nog een final check. Wanneer je kopje leeg is, kun je nogmaals de bladeren bestuderen. Pak er een paar om de structuur te voelen. Goede kwaliteit witte thee wordt zacht en elastisch nadat je het in heet water hebt laten weken. Uitdrogen doen ze niet snel, want net als mensenhuid kan witte thee erg lang vocht vasthouden.