Het Gaiwan theekopje voor de ultieme theesensatie

China is niet alleen bekend vanwege de diverse eetcultuur, maar ook vanwege de grote variëteit aan theekopjes. Het Gaiwan theekopje is één van die Chinese theekopjes! Al honderden jaren drinkt men in China uit dit kopje vanwege een aantal specifieke voordelen. Wil jij hier alles over weten en vooral leren hoe je uit dit kopje drinkt? Lees dan vooral verder!

Het Gaiwan theekopje

Dit type theekopje bestaat veelal uit drie onderdelen: het kopje zelf, het schoteltje en een soort dekseltje. Het traditionele design bevat geen oortje om het kopje mee vast te houden en is geïntroduceerd tijdens de Ming Dynasty. De totstandkoming van dit theekopje gaat hand in hand met de manier waarop men het liefst thee dronk tijdens de Ming Dynasty. Om de aroma’s, geuren en smaken optimaal tot hun recht te laten komen, prefereerde men in China om losse theeblaadjes direct in het drinkkopje te laten trekken. Tegenwoordig kennen we allerlei methodes om ervoor te zorgen dat je de theeblaadjes niet per ongeluk in je mond krijgt tijdens het drinken van de thee, maar tijdens de Ming Dynasty vond men de oplossing in het dekseltje. Het dekseltje wordt namelijk tijdens het drinken gebruikt om de theeblaadjes te scheiden van het theewater. Het Gaiwan theekopje is dus ideaal om te genieten van verse theeblaadjes die direct in jouw kopje zorgen voor de ultieme smaaksensatie. Ook zorgt het dekseltje ervoor dat je thee langer warm blijft.

Hoe drink je uit het Gaiwan theekopje?

Voordat we overgaan tot de manier waarop je uit het Gaiwan kopje drinkt, vertellen we je eerst hoe dit kopje wordt gebruikt voor het trekken van de thee. Allereerst heb je een lekkere theesoort nodig. Kies voor losse theeblaadjes in plaats van een zakje, zodat je optimaal gebruik kan maken van het Gaiwan kopje en geniet van de theesmaken. Heb je nog geen lekkere thee? Bekijk dan straks meteen even het thee assortiment van Zheng Tea Room.

Doe een hoeveelheid losse theeblaadjes in jouw kopje en voeg vervolgens heet water toe. Laat het even trekken tot je de perfecte smaak hebt. Drink vervolgens je thee door met je ene hand het kopje vast te houden en met je andere hand het dekseltje waarmee je de thee van de theeblaadjes onderscheidt tijdens het drinken.

Heb je nog geen Gaiwan theekopjes en wordt het ook wel weer tijd om je theevoorraad aan te vullen? Dan vind je op onze website diverse cadeaupakketten die niet alleen diverse theesoorten en snacks bevatten, maar ook Gaiwan theekopjes. Let op: kijk wel goed naar het type cadeaupakket, want niet in elke box zit een Gaiwan kopje.

https://hanting.delivery/product-tag/gift-shop/