Zoetzure spareribs

Ingrediënten
• 500 gram spareribs
• 50 gram rots suiker
• 3 stukken gember
• ½ eetlepel wit sesamzaad
• 1 eetlepel Chinese kook wijn
• 2 eetlepels sojasaus
• 4 eetlepels witte azijn
• 1 bosui

Bereiden
• Stap 1
Was de spareribs met water. Zet een pan op het vuur, gooi hier koud water bij, voeg de spareribs toe en breng aan de kook. Haal de spareribs eruit als ze klaar zijn.


• Stap 2
Verwarm olie in de pan en karamelliseer de rots suiker op middelmatig vuur. Zet het vuur lager, voeg de spareribs toe en roerbak het geheel. Zet het vuur weer tot middelmatig en voeg de kook wijn, sojasaus, witte azijn en gember toe. Roerbak dit mengsel.


• Stap 3
Gooi een kopje heet water over de ribs, zet het vuur lager en laat het 30 minuten sudderen. Snijd de ui in kleine stukjes. Doe de spareribs op een bord, strooi de witte sesam erover en maak het af met de bosui.