La Ziqi; de foodblogger met geduld

Eén van haar favoriete recepten: paarse aardappelchips

We hebben het eerder over haar geschreven: de bekende vlogger Li Ziqi. Het is niet zomaar dat we zulke grote fans zijn van haar werk, het lijkt alsof ze alles kan: speciale recepten creëren, bamboe meubels en kleren ontwerpen en ze heeft vier (!) studies afgerond die te maken hebben met Chinese cultuur. Als je je afvraagt wat haar doet uitblinken? Haar geduld.

2016 was een goed jaar om te starten met microblogging. Korte video’s groeide in populariteit en werden een nieuwe mediavorm. 2016 jaar was ook het jaar dat Li Ziqi begon met het filmen van haar video’s, in de eerste instantie om meer aandacht voor de Taoboa winkel te genereren. Li Ziqi’s video’s zijn veel langer dan die van andere vloggers. Door haar voortreffelijke compositie, uitleg en trage levensritme zijn haar video’s meer idyllische documentaires. Bijvoorbeeld; de meeste mensen kopen sojasaus en gebruiken dit in hun recepten, terwijl Li start met het groeien van haar eigen sojabonen. Hetzelfde geldt voor mayonaise, haar startpunt is het opvoeden van eenden. En om een zijden quilt te maken voor haar grootmoeder, begon ze met het kweken van zijderupsen en liet ze de hele wereld het proces van het creëren zien. In het kort; haar succes is niet alleen door geluk, maar vooral ook door geduld.

Nu is het tijd om een ander recept van Li Ziqi te introduceren; de paarse aardappelchips.

Ingrediënten:

  • 80 gram reuzel
  • 270 gram glutenarm bloem
  • 2 paarse aardappelen
  • 1 ei
  • 20 gram suiker
  • 6 lepels honing
  • Sesamzaad

Hoe je het moet maken

Stap 1: Pel en snijd en stoom de aardappelen. Wanneer ze gekookt zijn, leg ze in de zon om te drogen. Vermaal de aardappelen tot poeder en zeef zodat er geen stukjes meer over zijn, Verdeel het over een kommetje van ongeveer 30 gram en een ander kommetje met de rest.

Stap 2: Maak de vulling: mix de grote kom met aardappel poeder samen met de honing en kneed dit tot een gladde textuur.

Stap 3: Maak de olieschil: meng het glutenmeel met de suiker en de helft van de reuzel en kneed tot een deeg.

Stap 4: Maak het deeg: meng het kommetje paars aardappelpoeder met het glutenarme bloem en de andere helft van de reuzel. Laat dit 30 minuten rusten.

Stap 5: Neem dezelfde hoeveelheid olieschil als deeg en dompel het deeg in de olie. Als het is gemixt, maak het dan plat door middel van een deegroller en snijd het in vierkante vormpjes. Doe de vulling aan één kant van het deeg en bedek het met de andere kant. Snijd het nu in een bloemachtige vorm. Doe het op de bakplaat en verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 6: Klop het ei en bestrijk de deegbloemen ermee. Strooi wat sesamzaad in het midden en doe ze voor 10-15 minuten in de oven. Je paarse aardappelgerecht is klaar.