Happy Mid Autumn Festival!

In China kennen we allerlei soorten herdenkingen, speciale gebeurtenissen en festivals. Eén daarvan is de Mid Autumn Festival. Dit festival wordt ook wel de moon festival genoemd en is één van de belangrijkst festivals in China. Leer er in dit blog alles over en maak je eigen mooncakes!

Waarom is dit festival zo belangrijk?

Volgens de Chinese kalender is er op de dag van het Mid Autumn festival een volle maan te zien. In China associeert men de volle maan met het einde van het harde werken op het land en haalt men de laatste oogst binnen. Het festival vier je door samen met familie te genieten van eten en gezelligheid. Niet alleen geniet men van eten, je toont ook dankbaarheid voor alles wat we hebben in het leven. Kinderen maken samen met familie lampionnen met mooie tekeningen en soms worden zelfs wensbriefjes aan de creaties vastgemaakt. Niet voor niets wordt dit festival ook wel de Chinese Thanksgiving genoemd!

Wat te eten?

Uiteraard is ieder festival in China hét perfecte moment om te genieten van heerlijk eten. In iedere regio vier je het Mid Autumn festival met heerlijke lokale gerechten. De gerechten worden vaak gekozen op basis van een klankbetekenis van de woorden die voor bepaalde producten worden gebruikt.

Veel mensen eten onder andere pomelo. Het Chinese woord voor Pomelo klinkt bijna hetzelfde als het woord dat gebruikt wordt voor het uitspreken van zegeningen en bescherming van de kinderen: yòuzi

Ook eet men allerlei soorten fruit die symbool staan voor een lang leven of rijkdom, zoals perziken. Eend is eveneens een populaire vleessoort om te eten. Vooral tijdens de herfstperiode is het vlees van de eend vettig, wat voor heerlijke smaaksensaties zorgt. Lotuswortel mag eveneens niet ontbreken! Deze heerlijke wortel wordt geassocieerd met nieuwe kansen en daar kunnen we niet genoeg van krijgen!

Let’s enjoy mooncakes!

Mooncakes zijn in China één van de meest populaire items om te eten tijdens dit festival. Niet voor niets wordt het Mid Autumn Festival ook wel de Mooncake Festival genoemd. Omdat men stilstaat bij de volle maan, zijn mooncakes een vast onderdeel van de viering. Je kunt ze in allerlei kleuren en vormen krijgen, maar uiteraard is een zelfgemaakte variant het allerlekkerst!

Via deze link vind je recepten voor mooncakes met verschillende vullingen. Vergeet jouw creatie vooral niet op Instagram te delen met ons via @hanting.delivery

Theetijd!

Uiteraard mag een kopje thee niet ontbreken tijdens het genieten van jouw eigen mooncake creatie. In het algemeen wordt met name verschillende Oolong theesoorten gedronken in combinatie met mooncakes. Dit is met name een goede theecombinatie omdat Oolong thee de zoete smaak van de cake balanceert. Vergeet dus jouw Oolong thee niet aan te schaffen via Zheng Tea Room op onze webshop. We hebben een mooie selectie van diverse Oolong theesoorten. Twijfel jij welke het beste bij je past? Stuur onze theesommeliers dan gerust een DM via Instagram.