Een sfeerbeeld van onze homemade ijsthee

IJsthee; een heerlijk homemade recept voor een suikervrije dorstlesser!

Herken je dit? Je hebt een grote fles gevuld met water, het staat op je bureau en na het zoveelste slokje, ben je eigenlijk wel weer toe aan een lekker smaakje. Even wat anders. Wij hebben de perfecte oplossing voor je! Maak zelf je gezonde ijsthee met ons Fruity Green Tea recept.

Herken je dit? Je hebt een grote fles gevuld met water, het staat op je bureau en na het zoveelste slokje, ben je eigenlijk wel weer toe aan een lekker smaakje. Even wat anders. Wij hebben de perfecte oplossing voor je! Maak zelf je gezonde ijsthee met ons Fruity Green Tea recept. Een heerlijke fruitige dorstlesser zonder suiker. Zelfgemaakte ijsthee is niet alleen lekker, maar ook gezond en goed voor je huid. IJsthee bevat namelijk polyfenolen, en dat zijn nou net de stofjes die de aanmaak van collageen stimuleren en de collageen beschermen tegen beschadiging als gevolg van vrije radicalen. 

Ons Fruity Green Tea recept hebben we supersimpel voor je gemaakt.

Wat heb je nodig?

Voor onze Fruity Green Tea dorstlesser heb je niet veel nodig. De theesommeliers van Zheng Tea Room hebben namelijk al een heerlijke tea blend samengesteld die je kant-en-klaar kunt kopen in de webshop. De Vermillion Bliss is vernoemd naar de prachtige rood/roze kleur van de ingrediënten en bestaat uit een mix van groene kruidenthee, granaatappel en goji bessen. Deze blend zit vol antioxidanten en is dus extra gezond! Heb je op een koude regenachtige dag een keer zin in een warm kopje thee? Geen probleem. Ook dat is mogelijk met deze thee blend. 

De Vermillion Bliss gebruik je als basis van jouw ijsthee. Om je ijsthee extra verfrissend te maken, voeg je wat citroen en munt toe. Stamp de munt nog even aan, zodat de smaken goed vrijkomen.

een afbeelding van een heerlijk kopje homemade ijsthee met invloeden van granaatappel, goji bessen en groene thee.

Bereiding:

Deze ijsthee maak je niet alleen vanwege de heerlijke smaak, maar ook vanwege de gezondheidsvoordelen. Om jouw thee extra gezond te maken, adviseren we om geen gebruik te maken van verwarmd of kokend water. Het is namelijk gezonder om het zakje thee in ongeveer 1 liter koud water te laten weken. Dit duurt plusminus 6 tot 8 uur.

Vul simpelweg een kan of fles water, voeg het theezakje toe en eventueel nog de munt en citroen, plaats het in de koelkast en laat alles intrekken. De smaken komen gelijkmatig vrij en doordat geen gebruik van hitte wordt gemaakt, is de antioxidant-activiteit hoger en dat is precies wat we willen!

Na 6 tot 8 uur is jouw gezonde dorstlesser klaar. Easy toch? En ook nog eens veel gezonder. Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat zelfgemaakte ijsthee veel gezonder is dan de instant optie? Zelfs de ijsthee variant zonder suiker bevat maar liefst 90% minder antioxidanten. Genoeg redenen dus om 5 minuten van je tijd te reserveren en deze heerlijke Fruity Green Tea te maken. 

Vergeet je creatie niet met ons te delen door ons op Instagram te taggen via @hanting.delivery en wil je meer leren over de geschiedenis van thee? Lees dan gerust onze blog erover!