Alles over Chinese bubbel thee.

In Azië is bubbel thee allang een van de meest populaire dranken, en nu is het hard op weg om ook de rest van de wereld te veroveren. Het groeit uit tot een ware hit! Dit artikel neemt je mee in de geschiedenis.

Op dit moment is bubbel thee verkrijgbaar in een ontelbaar aantal smaken en variaties. Echter, was het terug in de jaren 1980 een simpele combinatie van traditionele melkthee en tapioca. Lin, een medewerker van een Taiwanese melkthee winkel, was groot fan van het dessert “fen yuan”, een zoete tapioca pudding. Zij besloot om haar twee liefdes samen te voegen en voegde “fen yuan” toe aan koude melkthee. Dit deelde ze met haar collega’s en ook die waren razend enthousiast. Haar uitvinding kwam op het menu te staan van de winkel en binnen een maand was dit het geval bij alle theewinkels in de buurt. Binnen drie maanden, verspreidde de nieuwe drank zich over heel Taiwan en werd het overgenomen door de Chinezen. Deze unieke theesoort krijgt in eerste instantie haar naam door de bubbels die gevormd werden tijdens het mixen van de thee en melk voor een glad mengsel. Later, verwees het naar de parels die gemaakt werden door de tapioca ballen in de drank.

Waar traditionele melkthee veelal hoog is in suikers en vet, transformeerde bubbel thee door de jaren heen tot een gezondere variant. Hierdoor werd het een favoriet drankje van veel mensen over de hele wereld. Vooral voor de jongeren in Azië is bubbel thee het go-to drankje. Daarnaast groeide het aantal manieren om het te personaliseren. Taro ballen, kokosnoot ballen, gras gelei of boba? Dit kan allemaal worden toegevoegd. Kortom; bubbel thee is alles wat je nodig hebt voor een verrassende smaak. Tijd om te proberen?