Waarom eten mensen Chicken Feet?

De laatste jaren wordt Chicken Feet steeds meer omarmd door de westerse cultuur. In de meeste Europese keukens worden de Chicken Feet in de prullenbak geserveerd. De meeste westerlingen weigeren het om het aan de eettafel te zien, echter wordt het gerecht de laatste jaren steeds meer omarmd. Voor degenen die nog steeds een negatief beeld hebben van Chicken Feet, laat je verrassen door ons.

Phoenix Feet

In China staat het gerecht ook bekend als “Phoenix Feet”, dit om te laten zien hoe diep de liefde voor de kip is. Het is niet bekend wanneer de Phoenix Feet voor het eerst aan de eettafel werd geserveerd, maar tegenwoordig niet weg te denken bij elk gezin in China. De bereidingsmethode is de enige onderscheidende factor. De Soy Bean Chicken Feet wordt geserveerd in de Kantonese keuken, Chicken Feet met Peper in de Hunanse keuken en Chicken Feet met Chili Oil in de Sichuanse keuken.

De poten van een kip – inclusief botten, pezen en kraakbeen – worden in het gerecht gebruikt. Het is een feit dat kippenpoten rijk zijn aan collageen en calcium. Ze zijn dus naast de lekkere smaak ook nog eens goed voor je gezondheid. Het collageen, vitamines en calcium zijn bevorderlijk voor de bloedvaten en voor het verjongen van de huid.

Hot or cold

Er zijn twee manieren om Chicken Feet te bereiden. Een manier is om ze lang te stoven tot de huid en het vlees zo mals zijn dat het in je mond smelt. Zelfs het bot wordt zachter en kan gemakkelijk worden ingeslikt. Bovendien kunnen de voedingsstoffen van kippenpoten het beste worden opgenomen. Een andere manier om Chicken Feet te bereiden is, koud. De textuur blijft al dente en de smaak is verfrissend.

Gerechten met Chicken Feet worden vaak gezien in Chinese restaurants. Het proces om thuis een koud gerecht te maken is vrij eenvoudig. Daarnaast zijn de ingrediënten voor het perfecte gerecht eenvoudig. De gemakkelijkste en meest populaire manier om Chicken Feet in China te bereiden, is de Spicy and Sour Chicken Feet. Een maal geproefd, snap je de liefde voor dit gerecht.

Wat extra ingrediënten in je winkelmandje

Chicken Feet zijn overal verkrijgbaar, je kunt ze krijgen bij een lokale boer, een slager of in de supermarkt. Het belangrijkste ingrediënt, Chicken Feet, maar vergeet niet enkele ingrediënten, zoals sojasaus, bakolie, kookwijn, azijn, knoflook, gember, koriander en citroen. Voeg voor een diepere smaak wat passievrucht en peper toe.

Try it yourself!

Klaar om het gerecht zelf te bereiden? Doe de Chicken Feet in een pan met koud water en stoom het tot het water kookt. Als het water kookt, haal je de kippenpootjes uit het water en doe je ze in een pan met koud water. Voeg de ingrediënten toe, zoals gesneden gember, citroen en wijn, en kook nog 10 minuten. Doe na 10 minuten de kip – bij voorkeur in ijskoud – water, dit verhoogt de textuur en maakt de kip malser. Meng alle kruiden – sojasaus, bakolie, azijn, gehakte knoflook, gesneden gember, gehakte koriander en gesneden citroen – in een kom en laat het minstens 6 uur rusten. Je zult versteld staan hoe verfrissend dit gerecht zal zijn.

Durf jij de Chicken Feet in je keuken klaar te maken?