Silver Needle Premium thee

In dit artikel zullen we je alles vertellen over Silver Needle – of Bai Hao Yin Zhen in het Chinees – thee. Het is een van de tien bekendste Chinese theeën, en staat bekend als de koningin der witte theeën. Er wordt elk jaar slechts een zeer beperkte hoeveelheid Silver Needle geoogst, laat staan Silver Needle Premium. De licht gefermenteerde witte thee wordt uitsluitend geproduceerd in de regio van Fuding, dat in de bekende theeprovincie van China; Fujian ligt. Silver Needle Premium valt te herkennen aan zijn langwerpige body die bedekt is met kleine witte haartjes. Lees verder om alles te leren over deze koningin van een thee.

Wanneer en hoe is de Silver Needle Premium ontdekt?

Silver Needle Premium werd origineel voor het eerst geproduceerd door de Fuding bevolking tijdens de Qing Dynasty (1796 A.D.). Rond 1891 begon er langzaam in gehandeld te worden door koopliederen uit het westen. De zeldzame en kostbare Silver Needle Premium thee was echter exclusief voor de hoge klasse vanwege zijn hoge prijs. Destijds werd deze thee elk jaar als eerbetoon uit de provincie Fujian aan de keizer gepresenteerd, omdat de keizer erg van de smaak hield. Vandaag de dag is de Silver Needle Premium de meest geliefde witte thee onder theeliefhebbers.

Waar wordt de thee gemaakt?

Silver Needle wordt in verschillende Fujian regio’s geproduceerd. De Silver Needle die in Fuding wordt geproduceerd, is van topkwaliteit en is zo wit als silver. Hij groeit hoog in de bergen en alleen de beste en meest delicate toppen van de theeplant worden gebruikt.

De provincie Fujian is een van de beste thee productieregio’s in China. Deze provincie is bestaat voornamelijk uit gebergtes en wordt traditioneel beschreven als “acht delen berg, een deel water en een deel landbouwgrond”. Het subtropische klimaat en de milde winters zorgen voor perfecte theeteelt omstandigheden en het staat voornamelijk bekend om zijn witte theeën, met name de Silver Needle. In de Fuding regio is de thuisbasis van de populaire witte theestruiken ‘Fuding da Hao’ en ‘Fuding da Bai’, deze staan bekend om hun heerlijke smaak en zoete bloemige afdronk. Hier groeit de beste Silver Needle thee, de premium.

Hoe wordt Silver Needle Premium gemaakt?

Zoals de naam al zegt, heeft Silver Needle Premium een naaldvormige body met kleine witte haartjes. Wanneer de thee aan het trekken is, gaan de bladeren omhoog staan en lijkt het alsof ze in het hete water aan het dansen zijn.

Silver Needle Premium heeft een fruitige, honingzoete geur en een aangename, milde, zachte smaak. Tevens is de thee rijk aan mineralen en antioxidanten, super gezond dus.

Waarom is Silver Needle Premium goed voor je?

Hoge antioxidant gehalte; Witte thee is rijk in mineralen en antioxidanten, meer dan twee keer zo veel als bij andere theeën. Antioxidanten zoals vitamine C en K zijn belangrijk voor de gezondheid van je huid, bloedvaten, pezen en ligamenten. Tevens helpen antioxidanten met het beschermen van je lichaam tegen oxidatieve stress dat kan leiden tot enkele veelvoorkomende chronische ziekten.

Koortswerend; Witte thee heeft een bijzondere eigenschap van verkoelen en verzachten. Het kan bijvoorbeeld koorts of hitte in je lichaam verminderen. In traditionele Chinese medische wetenschap wordt witte thee meestal gebruikt om vocht en koorts te verminderen. Witte thee staat er ook om bekend dat het mazelen effectief kan behandelen.