Super Wen Heyou, het populairste restaurant van Gaungzhou waarbij nostalgie centraal staat.

Als je vraagt wat de populairste hotspot in Guangzhou is, dan krijg je waarschijnlijk als eerste het antwoord: ‘Super Wen Heyou’. Dit restaurant heeft veel aandacht getrokken vanwege de authentieke en nostalgische sfeer en het eten. Het wordt vaak omschreven als ‘Disneyland’ van het eten. Een must visit voor wanneer je in de regio bent.

Op de dag van de opening in July 2020 zat het restaurant al vol en stond er een enorme rij om binnen te komen. Iedereen wilde Super Wen Heyou ervaren en dat is vandaag de dag nog steeds zo; het is en blijft een hotspot. Voorafgaand aan de opening in Guangzhou was er al een locatie geopend in Changsha, bestaand uit een tal van snackbars en was een cateringbedrijf ook onderdeel van de bedrijfsvoering. Waar het succes ook nog meer aan te danken is? Voorafgaand is een uitgebreid onderzoek gedaan onder de lokale bevolking. Aan de hand van die bevindingen is het concept aangescherpt. Daarnaast speelt de fijne buurt voorzien van luxe winkels, waar een welvarend publiek zich bevindt, ook een rol.

Een gevoel van nostalgie

Bij aankomst is het eerste dat je ziet een kraampje aan de deur waar Wuyang-ijs wordt verkocht, een bekend lokaal ijsmerk dat in de jaren vijftig in Guangzhou werd opgericht en de jeugdherinneringen van veel Kantonezen met zich meedraagt. Als je verder het gebouw binnenloopt, vind je overal kleine winkels die allerlei soorten voedsel verkopen, waaronder barbecue, Guangdong-desserts en andere lokale keukens die bekend zijn bij de lokale bevolking van Guangzhou.

Niet alleen het eten geeft het Chinese volk een gevoel van nostalgie, maar ook het gebouw. Het restaurant wordt omgeven door moderne wolkenkrabbers en is ‘slechts’ een gebouw met drie verdiepingen. Eenmaal binnen krijg je het gevoel alsof je in ‘het oude’ China leeft. Wen Heyou brengt retro terug op authentieke wijze. Iets dat niet gemakkelijk is om te doen, en precies de reden waarom het restaurant zo populair is geworden.

De gevlekte muren, verspreide graffiti, oude betonnen muren, neonlichten, telefooncellen, reclameborden in alle soorten en maten, oude slogans in traditioneel Chinees en een wit vereenvoudigd karakter van “Guangzhou” dat aan de muur hangt en nog tientallen andere voorbeelden, draagt hieraan bij.

Terwijl de meeste Kantonezen de plaats bezoeken omdat ze willen ervaren hoe het vroeger was, maken alle unieke aspecten van het restaurant het ook een perfecte plek voor toeristen om te ontspannen, het ‘oude China’ te ervaren en natuurlijk foto’s te maken.