Oolong thee – donkere thee met heldere kenmerken.

Laten we even een beetje dieper duiken in een ander soort speciaal thee, dat zijn naam dankt aan zijn zwarte kleur en gekrulde bladeren: Oolong-thee, wat in het Chinees donkere draken thee betekent. Deze theesoort is ontstaan en geëvolueerd uit een andere thee soort 1000 jaar geleden, en werd later geserveerd als de eerste thee die exclusief was voor koninklijke families in het keizerlijk verleden van China. Langzaam maar zeker werd Oolong thee wereldwijd een favoriet onder theeliefhebbers. Tegenwoordig is er een nieuwe Oolong variant die de harten van theeliefhebbers verovert, de ‘Milky Oolong King’. In dit artikel zullen we wat dieper duiken in beide theeën.

Een beetje geschiedenis

Thee soorten zijn te onderscheiden door hun verschil in oxidatie. Oolong thee is de perfecte mix tussen volledige geoxideerde witte thee en licht geoxideerde groene thee. Hierdoor heeft het de body en complexiteit van zwarte thee, en de helderheid en frisheid van groene thee. Vandaag de dag is thee voornamelijk geproduceerd in de thee-groeiende gebieden van Fujian en Guangdong in China, en in Taiwan. De meeste bekende van deze gebieden is Wuyishan in de provincie Fujian, hier is de grond voedingsrijk, het heeft een hoog mineraal gehalte en de grond heeft een gunstige pH-waarde. Dit alles zorgt voor een bodem die het meest geschikt is voor de groei van Oolong.

Milky Oolong King

Er is een nieuwe Oolong die het erg goed doet bij theeliefhebbers, Milky Oolong thee. Deze verbeterde variant – gekenmerkt door zijn romige en licht zoete smaak – is de perfect kop thee voor een zoetekauw. Hoewel de smaak wat afwijkt van traditionele Oolong, behoudt het wel de gezondheidsvoordelen. Allereerst is de thee rijk aan catechinen en andere polyfenolen, die het vetverbrandingsproces kunnen versnellen en bijdragen aan gewichtsverlies. Dus wanneer je een dieet volgt en trek hebt in een wat zoets: Milky Oolong thee is de juiste keuze! Bovendien kan Oolong thee helpen bij het vertragen van je verouderingsproces. De thee bevat een groot aantal antioxidanten en helpt de actieve zuurstof te verwijderen, die schadelijk is voor de menselijke huid en het cardiovasculaire systeem, waardoor je schoonheid en gezondheid worden beschermd. Het drinken van Oolong thee kan vaak ook effectief de bloedlipiden en bloeddruk verlagen en de bloedcirculatie verbeteren, dus het speelt ook een rol bij het versterken van je hart.

Tijd voor de perfecte kop thee

Wanneer je terugkomt van een lange dag hard werken, is een kopje Milky Oolong thee is de beloning die je nodig hebt. Hier zijn enkele tips voor het bereiden van een heerlijk kopje Milky Oolong King. Kook eerst wat water en laat het afkoelen tot 85℃ (2 minuten afkoelen). Doe een theelepel thee (2 gram) in je kopje en giet er 250 ml water in en wacht ongeveer 3 minuten tot de aroma’s van de theebladeren perfect zijn opgewekt. Zodra alle aroma’s zijn geëxtraheerd, schenk je een lekker kopje thee in en geniet je ervan!