Traditionele crackers waar Chinezen mee opgroeien.

De lekkerste Chinese crackers.

In Azië draait alles om eenvoudige, lekkere en gezonde snacks. Waar je ook gaat, vind je de lokale specialiteiten. Deze blog gaat over de drie snacks die het meest traditioneel zijn als je opgroeit in China.

Senbei

Senbei zijn traditionele Chinese crackers die al eeuwenlang worden gegeten. Deze heerlijke en knapperige crackers werden voor het eerst gemaakt in China tijdens de Tang-dynastie. Het is gemaakt van aardappel en heeft een cakeachtige textuur. Moderne Chinese senbei is echter gemaakt van geroosterde kleefrijst en is een van de meest populaire voedingsmiddelen van het land. Vraag een willekeurige Chinees of ze het ooit hebben gegeten, het is 100% zeker dat ze dat hebben gedaan. Ze zijn ermee opgegroeid.

Het is geen wonder dat deze crackers zo populair zijn; ze zijn niet alleen lekker, maar ook gezond, caloriearm en glutenvrij. Ze zijn in heel China verkrijgbaar in veel verschillende vormen, maten en smaken. Zoet, hartig of zelfs sojasaus, erwten of zeewier gearomatiseerd; het is er allemaal. En een leuk weetje: er is ook senbei poeder om als specerij te gebruiken!

Senbei is bijna overal in China te koop in supermarkten, eetkraampjes en warenhuizen, maar in Nederland is het moeilijk te vinden.

Garnalen-kroepoek

Nog een snack voor kinderen en nog een cracker; de garnalenkraker. Deze knapperige exemplaren hebben een lichte garnalensmaak en zijn een traktatie voor de zintuigen en smaakpapillen. Ze zijn superlekker omdat ze zout en zoet combineren en weinig calorieën bevatten. Daarnaast is de geur geweldig. We dagen je uit om deze crackers te kopen en niet het hele pak op te eten. En last but not least: ze kosten niet zoveel. Daarom de perfecte snack voor kinderen én volwassenen.

Meest populaire gezonde koekjes

De derde; koekjes. Hoewel ze crackers worden genoemd, zijn ze dat niet. Tijd om te praten over de drie meest populaire soorten China: Black Sesame Thin Cracker, Coconut Thin Cracker en Nature Oat Cracker. Ze smaken niet alleen goed, maar ze zijn ook allemaal geweldig voor de gezondheid van de darmen, iets waar de Chinezen naar streven.

Het zwarte sesamzaad is een eenvoudige en natuurlijke oplossing voor constipatie. De olie die in dit soort zaden wordt aangetroffen zijn goed voor je darmen, terwijl de vezels in de zaden de doorgang van voedsel door je spijsverteringsstelsel vergemakkelijken. Dit gezondheidsvoordeel zorgt ervoor dat er tal van snacks met zwarte sesamsmaak te vinden zijn in Chinese winkels.

Kokosnoot is ook een gezonde vrucht die kan helpen bij het verbeteren van je stoelgang, waardoor uw spijsvertering gezond blijft. De Coconut Thin cracker is een perfecte keuze om in de vrije tijd te snacken, gecombineerd met een kopje geurende thee of zwarte thee. We zijn er zeker van dat deze combinatie je niet zal teleurstellen. 

Wat haver betreft; je bent waarschijnlijk bekend met dit ingrediënt, aangezien het één van de gezondste granen op aarde is. Het is een glutenvrij volkoren graan en een geweldige bron van belangrijke vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten. Studies hebben de voordelen aangetoond, zoals gewichtsverlies, lagere bloedsuikerspiegels en een verminderd risico op hartaandoeningen. Daarom beginnen veel Nederlanders er hun dag mee, maar probeer in plaats daarvan eens de crackers.

Wil je een van deze lekkernijen of andere populaire Chinese snacks proeven? Bekijk ons ​​aanbod op de G-Market.