Rozenthee – bloem je zomer op! Alles wat je moet weten over rozenthee

Kijken naar de rozen die langzaam opengaan in je theekopje, gevolgd door het veranderen van de kleuren van transparant groen naar licht paars, zorgt ervoor dat je meteen chille zomer vibes voelt. Vergeleken met andere theesoorten is deze relatief koud en daarom het beste om te drinken tijdens de lente en de zomer. Tijdens het genieten van deze verse, natuurlijke, elegante en coole drankje en zijn geur, voelt het even alsof je je in een mooie vallei met rozen bevindt. 

Wanneer je kiest voor een roos als basis voor je thee, is het eerste wat je moet leren om onderscheid te maken tussen rozen die zijn gerookt met zwavel en natuurlijke rozenstelen. Als de kleur van de bloem donker is, betekent het dat ze zijn gerookt met zwavel, maar dit gebeurt niet bij de lichtere rozen. Bovendien zijn natuurlijke rozenstelen turquoise, maar die met zwavel gerookt zijn worden geel. Na het maken van de thee, kan het verschil ook gezien worden door hoe erg de blaadjes vervagen, terwijl degene die met zwavel zijn gerookt de originele kleur behouden. Na het kiezen van welke smaak je het lekkerst vindt, kan je je thee een speciale twist geven door het toevoegen van plakjes (gedroogde) citroen, jasmijn, perzikblossom, lotusblaadjes, gojibesjes or zelfs rozijnen. 

Voordelen voor lichaam en geest

Terwijl we echt aanraden om thee in je dagelijkse routine te integreren, moet rozenthee niet elke dag gedronken worden. Maar het eens in de zoveel tijd drinken kan veel voordelen hebben. Rozenthee is rijk in voedingsstoffen die goed zijn voor je lichaam. Deze hebben een kalmerend effect op je emoties. Dus voel je je gestrest? Verlaag de druk en verlicht je humeur door een kopje te drinken na een lange, stressvolle dag. Het is ook een theesoort die bekend staat om het elimineren van slapeloosheid. Deze kalmerende effecten maken dit soort thee ook een goede keuze om je humeur voor de rest van de dag te bepalen, je bent in controle, gelukkig en kalm. Bovendien bevat deze soort thee appelzuur, een uur na een grote maaltijd drinken kan lichamelijk ongemak tegengaan en je spijsvertering stimuleren.

En daarnaast kan het ook voordelen hebben voor de buitenkant, omdat het de conditie van de huid verbetert, acne tegengaat en de elasticiteit van de huid stimuleert.