Groene thee

Hoe Groene Thee wordt gemaakt

Groene thee, een van de belangrijkste theesoorten in China, verwijst naar een drankje gemaakt van de nieuwe bladeren of knoppen van de theeplant zonder het proces van drogen. Groene thee dankt zijn naam aan zijn kleur, omdat de kleur en glans van de eindproducten de groene stijl van de verse theebladeren behouden. Het drinken van groene thee heeft verschillende positieve effecten. 

In deze blog worden de belangrijkste effecten van groene thee geïntroduceerd en twee verschillende methoden om de thee te maken uitgelegd. Laten we eens gaan kijken!

Je hersenen verfrissen

Van thee staat bekend om het stimulerende effect vanwege theobromine, een stof die in thee wordt aangetroffen. Deze stof zal geeft het centrale zenuwstelsel van het menselijk lichaam een boost. Het theïnegehalte in groene thee is veel hoger dan in andere soorten thee, dus het drinken van een kopje groene thee in de ochtend heeft een verfrissend effect op je hersenen.

Vermoeidheid verminderen

Als we ons werk elke dag afmaken, worden we snel moe. Dus het drinken van een kopje groene thee kan helpen om vermoeidheid te verminderen. Het drinken van groene thee zorgt er niet allee voor dat we ons energieker voelen, maar helpt ook ons zicht. Groene thee bevat krachtige antioxidanten en vitamine C, die antistresshormonen afgeven. Het minerale element dat enkel groene thee bevat, kan ook het centrale zenuwstelsel en onze geest stimuleren. Daarom is het aan te raden na een drukke dag een kopje groene thee te drinken. 

Anti-verouderingseffecten

Groene thee verlicht niet alleen vermoeidheid, maar is ook rijk aan antioxidanten en heeft anti-verouderingseigenschappen, waardoor het een populaire drank is voor veel vrouwen in China. Groene thee is de thee die het natuurlijke materiaal van vers blad vasthoudt, dat een voedingssamenstelling bevat zoals polyfenol, theïne, aminozuur, vitamine en meer. Deze natuurlijke voedingsstoffen in groene thee hebben een bijzonder effect op de huid als anti-veroudering. Volgens medisch onderzoek kan het drinken van groene thee de huid soepel houden en de snelheid van veroudering zoveel mogelijk vertragen. Af en toe groene thee drinken heeft echt een anti-verouderingseffect, maar het belangrijkste is om het een gewoonte te maken om elke dag een kopje groene thee te drinken. Alleen zo kan de groene thee zijn ideale anti-aging effect bereiken. 

De twee methoden van het maken van groene thee 

  1. Up cast methode: waterinjectie > gegoten tee

Injecteer 3 minuten water met de juiste temperatuur, gooi dan de thee, draai het zachtjes om de thee te laten infiltreren en laat het dan 7 minuten in het water trekken. 

  1. Drop methode: brouwen

Een goede hoeveelheid theeblaadjes, langs de rand van de beker tot zeven minuten vol met warm water, langzaam schudden om de thee helemaal nat te maken en het natuurlijk laten te trekken.  

Welke methode ook wordt gebruikt, de thee moet binnen 3 tot 5 minuten klaar zijn. Je kunt de thee ook van tevoren in de beker schenken om te voorkomen dat de thee te lang doorweekt. Omdat naarmate de temperatuur van de thee daalt, kunnen de kleur en de smaak iets slechter zijn.

De voordelen van groene thee zijn hierboven beschreven. We wisten wel al iets over groene thee. Degenen die graag groene thee drinken, worden aangeraden om wat meer te drinken in het dagelijkse leven, omdat het het lichaam voorziet van voedingsstoffen die het nodig heeft en het ook goed is om veel ziekten te voorkomen. 

Groene thee is te verkrijgen in elk Chinees restaurant. Waarom niet nu gewoon een kopje groene thee zetten en ervan genieten?