Eight Treasures Tea: de gezondheidselixer

Thee die de hormoonhuishouding reguleert

Acht ingrediënten om je gezondheid te stimuleren, vandaar: de Eight Treasures Tea. Deze kruidenmelange wordt in China de “Ba Bao Cha” genoemd en staat bekend als de ‘gezondheidselixer’, vanwege de vele voordelen die het ons lichaam biedt. Het stamt uit de Tang-dynastie en brengt meer dan duizenden jaren geschiedenis en cultuur met zich mee. Vanwege zijn zachte smaak en wetenschappelijke formule groeide het snel in populariteit. Het verspreidde zich snel naar het noordwesten van China, vooral in Gansu, Qinhai en Ningxia en vond uiteindelijk zijn weg naar alle Chinese burgers.

De kruidenmix zorgt ervoor dat je je beter voelt door de bloedcirculatie te verbeteren, het energieniveau te verhogen, het immuunsysteem te stimuleren, duizeligheid op te ruimen en de lever en de longen goed te laten functioneren. Het hydrateert ook je huid, waardoor donkere kringen onder de ogen verdwijnen. Specifiek voor vrouwen is aangetoond dat dit kruidenmengsel gunstig is voor de hormonen om een regelmatige menstruatiecyclus te behouden. 

Terwijl elk huishouden zijn eigen acht ingrediënten combineert, kiest de Zheng Tea Room de beste gezondheids- en smaakervaring door rozen, gojibessen, rode dadels, chrystant en nog vier geheime ingrediënten te kiezen die onze treasure tea compleet maken. Gewoon proeven en genieten!

Hoe te maken:

Doe het kruidenmengsel van Eight Treasures in 350 ml water van 90 graden en laat het twee of drie minuten trekken. Zeef daarna de thee of voeg een beetje cultuur toe door een gai wan te gebruiken. Deze traditionele Chinese theekop heeft een deksel, zodat je de blend tijdens het drinken erin kan laten zitten