Een zeldzaam theesoort die je moet kennen: gele thee

De gezondheidsvoordelen van gele thee.

Groene thee, zwarte thee, oolongthee; dit zijn een paar van de meest populaire theesoorten ter wereld. Maar heb je ooit gehoord van gele thee? Nee? Dat is prima, want we durven te zeggen dat veel Chinezen misschien een beetje in de war raken als er naar dit soort thee wordt gevraagd. Dat het een beetje onbekend is, betekent echter niet dat het waardeloos is. In feite is gele thee een zeldzame theesoort met buitengewone smaak, gevoel en gezondheidsvoordelen.

De koninklijke soort thee

Volgens de historische gegevens dateert gele thee uit de Qing, of zelfs de Tang-dynastie. In het begin was het alleen gereserveerd voor keizers, want dit is waar geel toen voor stond. Alleen bezoekers van het koningshuis kregen de kans om het te leren kennen. Daarom is het een voorname theesoort die “koninklijk bloed” draagt.

Wat maakt gele thee zo kostbaar?

Zoals het voor veel producten is; als het schaars en moeilijk te maken is, is het gewenst. De productie van gele thee is erg veeleisend en tijdrovend. Allereerst vereist de groei van gele theestruiken een geschikt klimaat, dat alleen voorkomt in de provincies Hu’nan, Zhejiang en Sichuan in China. Wat nog belangrijker is, is dat de techniek die nodig is om gele thee te produceren slechts door een paar mensen in de wereld wordt beheerst. Het lastige deel van de productie heet “seal yellow” – of “men huang” in het Chinees -, dat de theebladeren omhult en stoomt. Deze stap zorgt ervoor dat gele thee langzamer oxideert, geeft een zachte smaak en verwijdert daarnaast ook zijn grassige smaak. Dit maakt duidelijk waarom gele thee de zeldzaamste thee ter wereld is. Behalve dat het zeldzaam en smaakvol is, heeft gele thee ook veel voordelen voor ons lichaam.

Groene thee maak plaats; gele thee is de manier om uw gezondheid te stimuleren

Hoewel groene thee vaak de gezondste theesoort wordt genoemd, is de echte grote winnaar op dit gebied gele thee. Laten we vergelijken!

Geweldig voor duurzaam gewichtsverlies en spijsvertering

Gele thee wordt vaak “dieetthee” genoemd. In tegenstelling tot veel andere afslankmedicijnen, kan deze theesoort je helpen op een duurzame manier af te vallen. Het is aangetoond dat het vet verbrandt en uw stofwisseling verhoogt; twee belangrijke delen van gewichtsverlies. Gele thee produceert ook een groot aantal spijsverteringsenzymen. Als je problemen hebt met je eetlust of indigestie, kan het drinken van een kopje gele thee je helpen om je veel beter te laten voelen en je darmen soepel te laten verlopen.

Een natuurlijke bron van antioxidanten

Gele thee bevat een onvergelijkbaar aantal antioxidanten die elke andere theesoort overschaduwen. In feite is het aantal antioxidanten in gele thee tot drie keer zo groot als dat van groene thee. Antioxidanten vangen vrije radicalen in ons lichaam op en beschermen daarom ons lichaam tegen schade door hen.

Houdt onze levers in goede conditie

Gele thee kan werken als een natuurlijke katalysator bij de behandeling van leveraandoeningen, zoals hepatitis, en bijwerkingen verminderen. En groene thee doet dat niet.