De voordelen van groene thee

Kan groene thee je helpen af ​​te vallen?

Het is een bekend feit; het drinken van groene thee kan je gezondheid verbeteren. De gezondheidsvoordelen werden wetenschappelijk bewezen en deze thee werd langzamerhand steeds populairder in de westerse samenleving. Christopher Ochner, onderzoeker in voeding aan de Icahn School of Medicine in het Mount Sinai Hospital, zegt zelfs dat het de gezondste drank is dat hij kan bedenken om te drinken. Hoewel natuurlijk geen enkel eten of drinken je kan beschermen tegen ziekten, kom je met groene thee behoorlijk ver! 

De grootste voordelen van groene thee 

“Het draait allemaal om het gehalte aan catechine”, zegt Beth Reardon, RD, een voedingsdeskundige uit Boston. Catechines zijn antioxidanten die cel beschadiging bestrijden en zelfs voorkomen. Groene thee wordt niet veel bewerkt voordat het in je kopje wordt gegoten, dus het blijft rijk aan catechines. Het is aangetoond dat deze stof het cholesterol en de bloeddruk verlaagt. Het resultaat van veel onderzoeken in 2013 wees uit dat groene thee daarom een ​​reeks hart gerelateerde problemen heeft helpen voorkomen. Vanwege deze voordelen en het vermogen van groene thee om uw bloedsuikerspiegel stabiel te houden, is het vooral goed voor diabetici om te drinken. 

Hoe zit het met afvallen? 

Je hoopte waarschijnlijk op een ander antwoord, maar helaas kan geen drankje of eten de extra kilo’s wegsmelten. Hoewel er aanwijzingen zijn dat het actieve ingrediënt in groene thee, EGCG, je kan helpen om een ​​paar kilo af te vallen, laten andere onderzoeken geen effect zien. Dus bewijs is er nog niet. 

Maar gewichtsverlies is afhankelijk van verschillende factoren, dus uitproberen kan geen kwaad. Probeer eens 2,5 kopjes per dag te drinken en ga bij voorkeur voor Matcha groene thee, als rijkste bron van voedingsstoffen en antioxidanten. De geregistreerde diëtiste Isabel K Smith legt uit waarom: “Het hele blad wordt gemalen en geconsumeerd als onderdeel van de drank, in tegenstelling tot andere (de meeste) soorten groene thee waarbij de bladeren worden geweekt en vervolgens de thee wordt geconsumeerd.” 

Het goede nieuws? Het is altijd een goed idee om je suikerhoudende dranken te ruilen voor groene thee. “Als alles gelijk blijft, als je één blikje frisdrank verwisselt voor 1-2 kopjes groene thee per dag, zou je het komende jaar meer dan 50.000 calorieën besparen, wat neerkomt op ongeveer 15 pond”, zegt Ochner. Tijd om een ​​kopje te schenken, want je profiteert tenslotte altijd van de catechines!