De voordelen van groene thee

Groene thee is de meest populaire van alle theesoorten in China, en heeft ook de harten gewonnen van vele andere mensen over de hele wereld. Deze thee is gemaakt van nieuwe bladeren of jonge knoppen van de thee plant. Door het achterwege laten van het droogproces blijft de versheid van de jonge bladeren behouden, vandaar de naam. Het drinken van deze soort thee biedt veel voordelen voor jou en je lichaam, omdat het uit veel voedingsstoffen bestaat. Laten we het bekijken!

Verfrissend, stimulerend en ontspannend tegelijk

Groene thee bestaat uit veel theobromine, meer dan welke andere soort thee dan ook. Door deze stof binnen te krijgen, krijgt ons centrale zenuwstelsel een energie boost. Er is niets beters dan ’s ochtends een kopje groene thee drinken om verfrist wakker te worden en de dag op de best mogelijke manier te beginnen. 

Hetzelfde geldt voor de avonden. Als je thuiskomt van het werk, is het normaal dat je je een beetje moe voelt. Het drinken van een kopje groene thee kan vermoeidheid helpen verminderen. Bovendien geven de antioxidanten en vitamine C antistresshormonen af, perfect voor een avondje ontspanning na een lange dag. Leuk weetje: groene thee kan ook helpen om je oogfunctie te behouden!

Anti-verouderingseffecten en betere waterregulatie

Naast het stimulerende effect zorgt de rijkdom aan antioxidanten in groene thee voor anti-verouderingseffecten. Geen wonder dat deze drank het populairst is bij veel vrouwen in China. Omdat bij het maken van groene thee het droogproces achterwege blijft en alleen verse bladeren worden gebruikt, blijven voedingsstoffen zoals polyfenol, theïne, aminozuur en veel vitamines behouden. Dit zijn precies de ingrediënten die speciale anti-verouderingseffecten bieden en de huid soepel laten blijven, medisch onderzoek heeft dat bewezen.

Eens in de zoveel tijd een kopje groene thee drinken zal het lichaam al ondersteunen, maar als je er echt van wilt profiteren, moet je er een gewoonte van maken om groene thee in je dagelijkse leven te integreren. Kunnen we je interesseren in een kopje thee?